Thursday, December 29, 2011

Farewell 2011, Welcome 2012

Pada saat ak menulis di sini, waktu menunjukkn 1.59am, 29 Disember, 2011. Hanya tinggal beberapa hari saja lagi sebelum kita melangkah ke tahun baru. Tahun dimana bermulalah azam baru, hala tuju baru, misi, moto, semunya baru. Hahaha dan ak sendiri akan tergelak. Moto, azam, misi tahun 2011 ak masih tidak tercapai. Apa akan terjadi dengan 2012? Adakah akan ada persamaan atau sekadar angan2 saja?


http://3.bp.blogspot.com/-KPfCe2DgcMQ/TfTAFB6lE-I/AAAAAAAAACs/vr9ZJwi29OQ/s1600/A_litte_Scenery_by_Code_Scythe.jpg

Seperti tahun sebelum, ak akan bercerita. Apa yang berlaku sepanjang 2011. Just a summary of what happened. Dan seperti sebelumnya, entry ini hanyalah utk ak ingatkan semula diri aku, ape yang ak belajar, apa yang patut ak belajar dan ape yang patut di perbetulkan. Aku akan membaca semula, suatu hari nanti.




Unfortunately, tiada yang terlalu menarik sepanjang 2011. Jikalau bercakap mengenai my event organizer life, yes it a lil bit hectic. Aku begitu aktif dengan event sana sini. Alhamdulilah, ak dapat buat event "longest dance marathon" dan juga menjadi advisor for "festari 2011"

Disitu ak belajar akan kelemahan ak, kelemahan dimana, sekarang ak belajar untuk mengubah. Mengubah siapa diri aku dahulu. Untuk kebaikan. Aku nampak keburukan aku, dari pandangan orang lain. Percayalah, it's not easy to learn about your own mistake from someone eyes. It's really hurt more then u can ever imagine. Tapi itulah yg sebaiknya.


Pasal kehidupan cinta, ahaha... yes.. im still single but not really available. Masih tidak bersedia untuk berkomitmen dengan seseorang. Hati yang kaku susah untuk dilembutkan seperti biasa. Aku memang kenal seseorang, tapi dia hanya peneman. Ada, adalah, takde, ape boleh buat.

http://fc05.deviantart.net/fs70/f/2011/117/6/1/where__s_hope____by_igngrez-d3f23tb.jpg

Aku masih sayangkan dia. i really do. Terlalu susah untuk aku lupakan seseorang yang ak sayang. Alhamdulillah, i learned to forgive... and to forget. Alhamdulillah, ak semakin pulih dari penyakit dendam. Aku masih mengharap dan sentiasa mengharap. Aku nak dia tau, betapa hati aku sakit. Biarlah. Mungkin satu hari nanti ak boleh bacer entry ni balik and ketawa and pikir betapa sillynya ak. haha



Aku taknak janjikan apa2 untuk 2012. Aku hanya mengharapkan yang terbaik.

Farewell 2011... may you rest silently.... in my mind.

*Just another story of mine.

Saturday, March 5, 2011

Sek@mmu MELAKA

Sek@mmu Melaka

Everywhere we go
People want to know
Who we are
So we tell them
Sek sek sek
MMU MMU MMU

Mmcm gtu la kot cheer kitorang.. Tak ingat sangat. Hehe sape ingat leh la komen kat sini k.

Pada 26 Feb - 1 March 2011, feci seramai 90 lebih kot, telah menjelajah pula ke MELAKA. Sekolah@mmu anjuran sekretariat sek@mmu kini menggemparkan pula bandar bersejarah. Jikalau tidak silap, hampir 1 melaka sekola2 terlibat dan penyertaan yg melebihi 300. So much fun, so much experience, new friend. Macam2 lah.

And as i expected, aku jadi cikgu lagi sekali. Tapi kali ini berbeza sikit kerana i got my pelapis. Abang umar kite. Semoga ko mampu membawa dengan cemerlang for next event. I wish u luck and good job.

Disini ada sedikit2 gambar yg diambil oleh komiti2 dan juga aku sendiri.



Member2 baru dan lama yang bersama2 dalam menjayakan event yg begitu bermakna ini. We come as a stranger to each other, but we back as a friend, strong friendship spirit.



Antara student2 yang menyertai program sekolah@mmu ini. Maaflah tk dpt tangkap dari sekolah mana but Thank You for coming :D



Ini geng2 feci SEKOLAH C yang cool2 dan best. Hehe. Ader lg 4 5 feci yg tiada dalam ini tapi aperpon, Thank you guys. you the best.

Dari kiri, Az, Reza, Shikin, Solehah, Umar, Faiz, Nurul, Nina, Qila, Syafiq.

More of us :D



Dan geng2 MULTIMEDIA untuk sekolah C.



Faiz, Umar, Shafiq, Solehah [Tiada dlm gmbar]



Feci2 di sekolah kami dan juga sekola A dan B. Macam2 gelagat la ade :D



Sepanjang prgram tiada banyak sangat gambar kerana ketekunan feci2 dalam menjayakan program [tgn di dada] tapi after event, kami melaram sakan. Hehehe.







Separuh dari feci2 untuk sekola@mmu MELAKA yeay! :D





TARZANNNNN~ hehe mandi di air terjun gunung ledang. Tak sangka akn lepas ke sini :D



Mata ke atas, tangan di dada. Hahaha :P




Ini Kami semasa di rumah homestay makcik kat tgh2 tu. Tq makcik for everything.
Gambar ini diambil utk kenangan.

To TEHA dan IDA,
Selamat menjalani intern dan jangan lupa kami disini. Until we meet again :D

Itu saja yang ak ingin ceritakan. Banyak memori manis, kenangan pahit duka suka manis dan sebagainya yang berlaku tp itu tidak mematahkan semangat kami untuk berbakti kepada ank bangsa.

To all comity, tahniah saya ucapkan, kerana berjaya menjayakan program ini dengan sempurna.

SEKOLAH@MMU MELAKA
UNFORGETTABLE MEMORIES.
UNTIL WE MEET AGAIN
26 FEBRUARY - 1 MARCH 2011

*Last program ak, sedih tapi, for the best. thank you for everything

Saturday, February 5, 2011

Summary of 2010, welcoming 2011

Mungkin agak lewat untuk buat entry ni, tapi ak rasa, takda lah lewat sangat. Baru 5 febuari. Masih lagi awal tahun. ak masih lagi di alam 20.

[taknak ngaku 21. wawawawa]

Macam tahun2 lepas, ak akan wat summary mengenai apa yang berlaku tahun sebelumnya. And sekarang adalah waktu untuk ak buat summary for 2010. Untuk apa? hanya sebagai peringatan buat ak, memori and as sumthing that i will read again, another year.

Hendak dijadikan cerita. 2010 bukan tahun yang terbaik dar segi perhubungan aku dengan manusia. Aku kehilangan 2 orang yang aku sayang. Not dead but just.... gone. Huhuhu. Tak senang nak menerima tapi ak ambik itu sebagai satu pengalaman. Love is beautifull, but it can be beautiFOOL, so beware of it.

Dulu ak percayakan seseeorang, terlalu mengharap walaupun hati aku sakit. Sampai 1 masa, aku dah tk boleh terima, dan sekarang, aku, single and available. Hehehe

Study and working part, not tht good either. Tahun ni aku president SAKTI, Stage art of traditional dance group. Terlalu bz dengan event dan rancangan2 sampai agak terlupa akan study dan kejer. Kat situ juga, ak belajar perkara baru. Its been a hard time for me and from there, i learn something.

Aku akan cuba buat yang terbaik untuk 2011. Im 21 already, it's really a time to change. Sometime... there's a thing best been forgotten.

Farewell 2010. Welcome 2011.

*Berubah demi mencari kehidupan yang lebih baik.

Sunday, January 9, 2011

Again... Happy birthday to u my best friend :D

Hari ini patotnya nak wat pasal 2009.. But... Today is 9.1.2011. Birthday seorang mamat yang begitu penting buat aku. Huhu

To Amirul

Happy birthday to you. Dah tua ko eh. Hahaha tak tau la ko bace ke tak ak nyer blog nih tp ape nk kate, ko tetap member baik aku susah senang, jauh dekat. :d Dah bertahun2 kawan, and harap2 tak putus sampai bila2. Im wishing you great year this year and selalu bahagia. As your bestfren, mesti la ak nk tgk ko hepi :D....

Nnt banje ak eh... hehe...

miss u bro +_+

*Kawan susah senang, gelak gelak, dan sebagainya :P