Tuesday, December 29, 2009

Cerita aku tentang 2009

Berapa hari jek lg, cukuplah setahun 2009, dan bermulanya tahun baru. So ak just nk bersentimental malam nih, smbil mendengar lagu from Movie UP - Stuff we did. Sangat kene dengan ape yang ak nk tulis malam nih.

It's all about what happen to me bermulanya ak masuk ke MMU. Well, a lot happen to me this 1 and half years, actualy 1 year and 8 month. And i do kept pictures sejak dr alpha to beta sekarang.

Ak cume nk review balik ape yg terjadi.. Macam final report of the year la.. Haha



Bnyak perkara yg terjadi. Tapi ape yang negatif, ak tingalkan pada hari ini, esok dan akhir tahun 2009. Tak perlu rasanya menoleh kebelakang semula melihat ape yg telah terjadi.
Sakit mmg sakit, tp hidup harus diteruskan.

Kat sini, ak hanya nk kenang balik, sumthing yg positif, sumthing yg ak appreciate dlm hidup ak, yg berharga dlm hidup ak. My friend, my happy moment, my family and time that i spend with them....


Sejak ak keluar dr 1 kepompong yang mengikat ak dalam 1 keadaan, hidup ak berubah. Dari hanya bergantung padal sekumpulan kawan dan takot untuk melangkah and melihat dunia, sekarang, pelbagai ragam, pelbagai manusia ak lihat. Now my eyes is open to see the wonderful of others. Instead of sitting in a small place and afraid of outside world.

Tidak takut untuk mengenal insan baru dalam hidup dan mengenali mereka lebih dekat. Walaupun kenkadang ak terfikir, bagaimana seseorg manusia mampu menrima seseorang yang berada diluar pemikiran mereka.


Pelik jugak untuk hangout dengan org yg tk kenal, tp sapa yg kenal 1st time perkenalan kan? So just smile and pretend u like them, maybe someday u will like them. Because once, i know someone, and i like someone, just... maybe it just wasnt mean to be for us. But that ok, the experience are more valuable.


Then one day after u hangout with this people, u might find some of it can be a really good friend, and some might not. Kawan untuk berbual, berbincang masalah, bergembira and berduka bersama, and setengahnya, menikam, menghina, menjatuhkan tetapi memberi pengalaman and iktibar kepada kita.


Sepanjang ak kenal dengan diorang yang ak gelar kawan, hidup ak sentiasa berteman, okeyh not overy minute, but someting like that. Aku ader kawan semasa ak berada didalam gelap and susah. Yang meneman dan mendengar.

Yang menerangi, ketika ak mencari apa makna kawan.

Yang menemani disisi sekiranya ak memerlukan diorang disaat semua yang ku sayang, jauh dr diri. Menyokong dan memberi semngat untuk hidup didalam dunia yang asing.

Dan akhirnya, melengkapi hidup sebagai seorang manusia yang tidak mampu hidup bersendirian.


Sometime, mmg seronok untuk berseorangan.

But. to think again, im afraid to lose them as my friend, they are everything to me. Who am i without them to support me..

Aku bangga untuk kate, ak gembira kenal korang yang ak gelar kawan, dr sekolah rendah smpai ke beta.
And i wishhing u guys a great NEW YEAR! Take care and always have fun.


Thank you for everything.


*Kadangkala, yang biasa itulah yang istimewa.

2 comments:

Encitops said...

*Kadangkala, yang biasa itulah yang istimewa.

aku ske quote nie ...

far_east said...

hehehe :P